fbpx

Pe internet se gasesc in prezent o multime de site-uri si sunt create constant altele in numar destul de mare. Pentru ca utilizatorilor sa le apara site-ul tau in primele pagini de cautari, in fata tuturor celorlalte site-uri, ai nevoie de optimizarea pentru motoarele de cautare. Pentru rezultate concrete, SEO inseamna trei etape esentiale.

Analiza si cercetare

Inainte sa incepem procesul de optimizare a site-ului pentru motoarele de cautare, trebuie gasite acele cuvinte cheie reprezentative pentru ceea ce se gaseste pe site. In acelasi timp, aceste cuvinte cheie trebuie sa se regaseasca in cele mai frecvente sintagme cautate de utilizatori. In felul acesta sunt respectate doua conditii principale: relevanta si frecventa. In felul acesta cei care ajung pe site in urma cautarilor efectuate vor putea deveni mult mai usor cumparatori, iar tu te vei putea bucura de un Return Of Investment (ROI) favorabil.

Optimizare on-page

Cel mai bine este ca optimizarea on-page sa fie proiectata inaintea realizarii site-ului. In felul acesta va fi mult mai simplu sa fie aplicate tehnicile prin care un site ajunge mai usor in primele pagini de rezultate ale motorului de cautare. Cele mai semnificative elemente de care se tine cont in optimizarea on-page sau on-site sunt: meta-descrierile, inserarea de cuvinte cheie in continut si URL-uri, optimizarea link-urilor interne, optimizarea imaginilor, utilizarea unui titlu de pagina si a tag-urilor (H1, H2 etc). Toate acestea au ca scop indexarea mult mai rapida in motoarele de cautare.

Optimizare off-page

Acest tip de optimizare se refera la obtinerea de legaturi (link-uri) catre propriul site. Cu cat acestea au o conexiune mai mare si sunt mai relevante pentru continutul site-ului si cu cat aceste site-uri sunt mai importante, cu atat mai bine. In optimizarea off-page sau off-site se tine cont de link-uri, ancore, relevanta pentru site, PageRank. Este un proces complex, de durata si are nevoie constant de tehnici de intretinere pentru ca odata ajuns in prima pagina de cautari, dupa anumite cuvinte cheie, sa poata ramane acolo pentru mai mult timp.

Contacteaza-ne pentru o discutie initiala.

error: Content is protected !!