Promovarea unui site in motoarele de cautare

Promovarea unui site in motoarele de cautare implica existenta mai multor criterii, pentru a asigura o pozitie cat mai buna in Google, Yahoo, Bing. In primul rand trebuie sa stim ca totul trebuie facut treptat, nu totul dintr-o data. Backlink-urile de calitate ofera site-ului nostru o importanta pe care google o ia in considerare in pozitia in cautare. In anul 2016 Google nu mai pune accent pe Pagerank ci pe calitatea site-ului. Un site un continut cat mai natural, va fi listat in fata celor copy – paste. Un articol unic scris pe un blog va garanta promovarea lui pe termen lung.

Promovarea nu trebuie facuta in acelas algoritm pentru blog-uri, magazine online sau site-uri de prezentare. Site-urile realizate in PHP ( aici vorbim cel mai des de WordPress ) sunt vazute mult mai bine de Google fata de site-urile realizate in HTML. WordPress este o platforma care poate fi folosita si online si permite oricui sa aiba un blog gratuit. Platforma este free, iar plugin-urile oferite pot ajuta site-ul sa urce in cautari.

Advertorialele raman o sursa sigura pentru promovarea unui site. Cuvantul cheie intalnit in articolul platit, impreuna cu Autoritatea Paginii si continutul unic pot garanta o pozitie crescuta in Motoarele de cautare. Nu trebuie exagerat cu aceste articole, pentru ca pot fi clasificate la SPAM. Nu este recomandat mai mult de 2 link-uri intr-un articol.

Erorile in Codul Sursa pot face diferenta intre pozitiile Google. https://validator.w3.org/ este un site unde puteti sa faceti o verificare si chiar va ajuta sa reparati acele erori de cod.

Daca se doreste inscrierea in directoare sau publicarea de articole pe directoare de articole aici este o problema, pentru ca trebuie analizate foarte bine daca respectivul director va ajuta sau va penaliza in cautari.

PS : Va recomand ca articolele platite sa fie publicate pe site-uri/blog-uri cu tema site-ul vostru. De exemplu daca aveti un magazin online care comercializeaza seminte, utilaje agricole, flori, pomi puteti achizitiona articolele platite pe blog-uri personale cu tema gradinarit.

Leave a Reply